Λάθη που τρώνε ρούχα

Όταν παίρνετε έξω αγαπημένο κοστούμι σας να αποθηκευτούν στο σκοτάδι γωνιές της ντουλάπα σας και να βρούμε ότι οι μικρές τρύπες σχηματίζονται από αυτούς, τότε είναι μια ένδειξη ότι έχει προσβληθεί από κάποια σφάλματα που τρώνε τα ρούχα. Αυτά τα σφάλματα επίθεση κατά κύριο λόγο φυσικά υλικά ύφασμα. Δηλαδή, αυτά τα σφάλματα τρώνε βαμβακερά ρούχα, μάλλινα προϊόντα, γούνα, δερμάτινα ενδύματα, φτερά, κλπ. αλλά ποτέ δεν τρώνε συνθετικές ίνες. Χτυπούν συνθετικές ύλες μόνο σε περίπτωση που διαπιστώσουν τα τρόφιμα λεκέδες, λάδια σώματος και άλλα υπολείμματα στα οποία μπορούν να τραφούν.
Τύποι σφαλμάτων που τρώνε τα είδη ένδυσης
Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες σφαλμάτων που τρώνε τα ρούχα. Καθένα από τα σφάλματα τα οποία τρέφονται τα είδη ένδυσης έχουν κάποια μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά. Είναι αναλύονται κατωτέρω:
Πλέγματος Ρούχα Moth (Tineola Bisselliella): Αυτή είναι μία από τις πιο κοινές μορφές σφαλμάτων που τρώνε τα ρούχα. Είναι φτερωτά έντομα, αλλά σπάνια κινούνται. Το σύνηθες μέγεθος των σκώροι μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1-2 εκατοστά. Το σώμα του και και τα φτερά είναι ανοικτό καφέ στο χρώμα και τα φτερά του είναι πεντακάθαρα. Εν γένει, ένας ενήλικας ιμάντες ρούχα σκώρος ζει για περίπου 60-90 ημέρες. Μπορούν να επιβιώσουν πλέον (μερικές ημέρες περισσότερο), αν η κατάσταση καιρός είναι κρύος. Ένα θηλυκό σκώρος συντρόφους και τα αυγά στην ίδια ημέρα. Τα αυγά που σε ομάδες και είναι ανάμεσα στα θέματα ή ρωγμές των ενδυμάτων. Έτσι πολλαπλασιάζονται με ταχύτατο ρυθμό. Αυτά τα σφάλματα, δεν ήθελα να πάρει εκτίθενται στο φως και κρύβονται στα κλειστά γωνιές της ντουλάπες. Βρίσκονται περισσότερο σε βαμβακερά και μεταξωτά ρούχα, αλλά είναι λιγότερο συχνές σε γούνας και μάλλινα υλικά. Μπορούν να επιτεθούν τα ρούχα σας οποιαδήποτε στιγμή του έτους, αλλά τείνουν να γίνουν άφθονη στο ζεστό, το κλίμα του καλοκαιριού.
Casemaking Ρούχα Moth (Tinea Pellionella): Αυτός είναι ελαφρώς λιγότερο κοινή από ό, τι πλέγματος ρούχα σκώρος. Το σώμα του έχει μια πιο σκούρα απόχρωση του καφέ χρώματος και υπάρχουν κηλίδες στα φτερά που βοηθά να το διακρίνει από πλέγματος ρούχα σκώρος. Είναι επίσης μικρότερα σε μέγεθος. Η προνύμφη υφαίνει μια υπόθεση μετάξι γύρω από την ίδια και αν είναι διαταραγμένος, τότε τείνει να πάρει κατσαρώνουν επάνω στο εσωτερικό της υπόθεσης και το μίγμα με το ύφασμα, κερδίζοντας «casemaking σκώρος ρούχα» του ονόματος. διατροφικές συνήθειες του είναι οι ίδιες με τις πλέγματος σκώρος ρούχα και μισεί φως. As the προνύμφες κινούνται στα ρούχα για τα τρόφιμα, που συνήθως δεν προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο των ρούχων. Συνήθως, ένας ενήλικος σκώρος αυτού του είδους βρίσκεται όλο το χρόνο.
Χαλί Σκώρος or Beetle: Βασικά, αυτά τα σφάλματα επιβιώσουν με νεκρά ζωικά προϊόντα όπως το μαλλί, η γούνα, μετάξι, δέρμα, κλπ. Όταν η μόλυνση από αυτό το bug είναι σοβαρή, τότε μπορούν να βλάψουν μεγάλες περιοχές της πληγείσας ενδύματος. Είναι ωοειδές σχήμα και το μέγεθός τους μπορεί να ποικίλλουν από 2 mm έως 5 χιλιοστά. Ο επικεφαλής της εν λόγω παράσιτο αυτό είναι λευκού χρώματος και τα φτερά του είναι λευκό και μαύρο χρώμα με γκρι κηλίδες. Κύκλος ζωής των σκώροι τάπητα είναι περισσότερο ή λιγότερο ίδια με τους άλλους δύο τους σκώρους. Την ανάπτυξη αυτών των σφαλμάτων είναι πολύ αργή και το μέγεθός τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ποιότητα των τροφίμων τα ζωύφια τρώνε. προνύμφη τους δημιουργεί ένα σωλήνα από μετάξι από την οπή που από το υλικό και τρέφονται στο εσωτερικό του.
Άλλα σφάλματα: Υπάρχουν κάποια άλλα λιγότερο γνωστά έντομα και ζωύφια που τρώνε μάλλινα ρούχα, ρούχα από βαμβάκι, κ.λπ. μαζί με άλλα τρόφιμα. Όπως και οι τερμίτες είναι γνωστά για την τρώει το ξύλο των επίπλων σας, αυτά τα σφάλματα τρώνε τα ρούχα σας. Tapestry Moth (Trichophaga tapetzella) αποζημίωση χονδροειδή υλικά ύφασμα, ενώ η Brown House Moth (Hofmannophila pseudospretella) είναι επιζήμια σφάλματα μάλλινα ρούχα σας.
Σήμερα που ξέρετε τα βιολογικά χαρακτηριστικά των εν λόγω σφαλμάτων που τρώνε τα ρούχα, θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα εντοπίσει. Θα σας βοηθήσει επίσης να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά την αποθήκευση των ρούχων. Γνωρίζετε ότι αυτά τα σφάλματα δεν είστε εξοικειωμένοι με χαμηλή θερμοκρασία. Ως εκ τούτου, κλείνοντας τους σε ένα κρύο υπόγειο θάλαμο είναι μια εξαιρετική ιδέα για την αποφυγή τους. Το πιο σημαντικό, κρατήστε το περιβάλλον του σπιτιού καθαρό στην πρόληψη αυτών των ζωύφια από ακμάζουσες εσωτερικό σπίτι σας.